Zicht op mijn leven

 

BASISCURSUS AUTOBIOGRAFISCH SCHRIJVEN

ZICHT OP MIJN LEVEN
 
  
 
 
Ieder mens heeft zijn eigen levensverhaal. En ieders verhaal is de moeite waard om verteld, beschreven en gehoord te worden. Als je nieuwsgierig bent naar de verhalen die in jou wonen of als je een opstapje zoekt om eindelijk tot schrijven te komen, dan ben je van harte welkom op de basiscursus "Zicht op mijn leven".
 
In deze cursus ga je aan de hand van verschillende schrijftechnieken - zoals associatieve oefeningen, wisselingen in vertelperspectief en eenvoudige dichtvormen - op verkenning in de tuin van je geheugen. Dit doe je via korte schrijfopdrachten die gericht zijn op een bepaald thema of een specifieke levensfase.
 
De fragmenten die je zo verzamelt kun je zien als gekleurde steentjes. Al die losse steentjes vertellen een eigen verhaal. Misschien wil je één of meer steentjes wel in je broekzak bij je dragen, omdat ze voor een dierbare herinnering staan. Het mooie is dat naarmate je meer fragmenten hebt verzameld, je de steentjes kunt gaan ordenen en ze tot een mozaïek kunt samenvoegen. De losse verhalen vallen dan op hun plaats in een groter geheel. Dit kan je helpen om verbanden, terugkerende patronen of rode draden in je leven te ontdekken.
 
Schrijfervaring is niet nodig. Plezier in en je openen voor het schrijvend ontdekken staan voorop.
___________________________________________________________________________
 
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 ½ uur, eerstvolgende cursus start vrijdag 11 januari 2019 (zie www.schrijfkompas.nl/Agenda).
 
De bijeenkomsten vinden om de week plaats zodat er voldoende ruimte is om thuis (verder) te schrijven. In overleg met de deelnemers kunnen één of meer vervolgbijeenkomsten worden gepland rond specifieke vragen of thema’s.
 

BMT Manager
© 2019 Schrijfkompas :: Realisatie: BMT Media
'Op de vraag naar de zin van het leven antwoordt iedereen met zijn levensloop.'
- Georgy Konrad