Seizoenschrijven

JAARCYCLUS

Schrijven in het ritme van de seizoenen

 

 

Seizoenschrijven_lente.JPGSeizoenschrijven_zomer.jpgSeizoenschrijven_herfst.JPGSeizoenschrijven_winter.JPG

 

 

 

De LENTE is het seizoen van het Begin. Het nieuwe jaar ontluikt, kleuren komen terug en energie gaat weer stromen. Niet alleen buiten, ook in jezelf kun je dit ervaren. Ideeën en wensen verlangen ernaar vorm te krijgen. Waar droom jij van? Wat wil jij nu zaaien? En wat heeft dit zaadje nodig om wortel te schieten en tot bloei te komen?
In deze workshop draait alles om het Begin. Schrijvend daal je af naar je eigen wortels en ga je op ontdekkingstocht in je hart en je hoofd. Open en onbevangen kijk je er rond en je stopt heel bewust het zaadje van één concreet verlangen in de grond.
 
De ZOMER is het natuurlijke hoogtepunt van het jaar, waarin de bloei van het leven wordt gevierd. Overvloed, uitbundigheid, warmte en licht(heid) vormen het palet van de zomer. Hoe is het de zaden vergaan die je hebt gezaaid? Zijn ze tot bloei gekomen? Wanneer is het zomer bij jou? Wat betekent dit seizoen voor je?
In deze workshop verken je schrijvend hoe het voelt om voluit in je kracht te staan. Wat dient jou daarbij en wat staat je in de weg? Wat wil jij vieren?
 
Na de groei en bloei van lente en zomer luidt de HERFST het begin in van een periode van verstilling en verinnerlijking. Dankbaarheid voor dat wat je hebt geoogst en tegelijk misschien ook weemoed om dat wat niet (meer) is.
In deze workshop sta je schrijvend stil bij de vruchten die je hebt geplukt. Wat heeft dit jaar je tot nu toe gebracht? Beschouwen, her-inneren en ordenen zijn belangrijke thema’s. Van daaruit maak je in mildheid je balans op. Wat blijft zijn inzicht en inspiratie.
 
In de WINTER slaapt de natuur ogenschijnlijk; zij trekt zich in zichzelf terug. Diep van binnen wordt echter de kiem gelegd voor vernieuwing.
In deze workshop verken je schrijvend hoe het is om thuis te komen bij jezelf. Hoe is het daar van binnen? Zijn er onaffe zaken die voor onrust zorgen? Wat heb jij nodig om je helemaal over te geven aan de rust?
 
 
 

Wanneer: zaterdag 2 april, 25 juni, 15 oktober 2016 en 14 januari 2017 van 10.00 - 13.00 uur.

Waar: Atelier Schrijfkompas in de 6Sprong Roombeek te Enschede  

Kosten: € € 40,00 per persoon per workshop incl. 21% BTW, materialen, koffie/thee en iets lekkers. Wanneer je intekent op de complete jaarcyclus betaal je € 150,00. 

Aanmelden: via het contactformulier

 

BMT Manager
© 2019 Schrijfkompas :: Realisatie: BMT Media
'Rijpen als een boom die zijn sappen niet opstuwt en die rustig in de voorjaarsstormen staat, zonder bang te zijn dat er geen zomer zal volgen. Die zomer komt toch, maar alleen voor de geduldige.'
- Rainer Maria Rilke