Sandra Frölich

 
   
    Van kleins af aan ben ik geboeid door lezen en        
    schrijven: zwarte kriebeltjes op een witte onder-
    grond die complete werelden in mijn hoofd
    tevoorschijn toveren. Hoe bestaat het… Woorden die
    me ver boven de dagelijkse werkelijkheid uittillen,
    maar evengoed kunnen ze me bij mijn kern brengen
    en me zo laten ervaren wie ik werkelijk ben. 

 

Schrijven helpt me om mijn gedachten te ordenen én mijn gevoel te duiden. Door mijn pen naar binnen te volgen, ontdek ik wat er in mij gehoord wil worden en wat ik uit wil dragen. Schrijven heeft me de waarde van verlangen leren kennen en inspireert me om te blijven gaan voor dat waarin ik geloof. Door te spelen met woorden creëer ik in mijzelf ruimte voor het onverwachte. Op papier is immers alles mogelijk, en dat werkt door in mijn dagelijks leven. De oprichting van Schrijfkompas in 2009 is daar een voorbeeld van.

 

Spelenderwijs komen mijn creativiteit en verbeeldingskracht steeds meer tot bloei, en daarmee mijn eigenheid. Zo hebben woorden me uiteindelijk de weg gewezen naar beeldend werken. In december 2018 heb ik mijn cum laude diploma "psychosociaal therapeut beeldend (ACT) behaald. In een periode van ziekte en revalidatie heb ik de kracht van beeldend werken bovendien aan den lijve ervaren. Met krijt, kwasten en klei heb ik mezelf letterlijk en figuurlijk weer smoel gegeven. Moed ook, om te zijn met wat er is en van daaruit stap voor stap voorwaarts te bewegen in de richting van mijn eigen waarden. 

 

Ik ben onmeunig dankbaar dat ik mijn kennis en (levens-)ervaring nu op deze manier kan bundelen en delen. Schrijven, schilderen, boetseren & mixed media gecombineerd met Acceptance en Commitment Therapie (ACT), mindfulness en zelfcompassie - ontdek én versterk zo spelenderwijs je eigen Zin in Zijn.

 
Schrijfkompas - eigen zinnigheid in woord en beeld  
                                                         

BMT Manager
© 2019 Schrijfkompas :: Realisatie: BMT Media
'Ik denk niet als ik schrijf. Ik volg alleen een spoor van inkt dat langzaam in mij binnendringt en zegt wat ik verzwijg.'
- Stef Bos