Sandra Frölich

             
 
Sandra is mijn naam, mij bij de doop gegeven. Frölich is mijn stam en Stuttgart (D) is de plaats waar ik ter wereld kwam. Mijn poëzie-album: een boekje vol versjes en plaatjes. Een boekje gemaakt met aandacht, gekoesterd door mij. Lezen en schrijven hebben altijd al iets betoverends voor mij gehad. Woorden kunnen me ver boven de dagelijkse werkelijkheid uittillen, maar evengoed kunnen ze me bij mijn kern brengen en me zo laten ervaren wie ik werkelijk ben.
 
Schrijven helpt me om mijn gedachten te ordenen én mijn gevoel te duiden. Door mijn pen naar binnen te volgen, ontdek ik wat er in mij gehoord wil worden en wat ik uit wil dragen. Door te spelen met woorden creëer ik in mijzelf ruimte voor het onverwachte. Op papier is immers alles mogelijk, en dat werkt door in mijn dagelijks leven.
 
Schrijven heeft mij ook de waarde van dromen leren zien en me de moed gegeven om daar steeds meer naar te leven. Elke "Zee van Beperkingen" herbergt tegelijk "Eilanden van Mogelijkheden" – het is de kunst die te ontdekken. Zo is ook Schrijfkompas ontstaan.
 
In 2007 heb ik de zekerheid van een vaste baan opgegeven en mijn eigen vertaalbureau opgericht (www.wortgewandt.nl). Als vertaler werk ik met teksten die door anderen geschreven zijn, en dat doe ik graag. Tegelijk heb ik ook altijd de behoefte gehad om zelf te schrijven. Ik heb onder meer opleidingen en workshops gevolgd bij het Institut für Kreatives Schreiben in Berlijn (docentenopleiding autobiografisch schrijven), bij Christine de Vries van Shodo in Alkmaar en het Schrijfatelier in Amsterdam.
Daarnaast heb ik diverse programma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling doorlopen (o.a. Focusing I en II en trajecten bij IVT Ontwikkeling, de Voorde en Bureau voor Verandering en Verankering). In 2015 ben ik gestart met een vierjarige opleiding tot beeldend therapeut.
 
Sinds 2009 verzorg ik eigen cursussen en workshops op het gebied van zakelijk, creatief, reflectief en autobiografisch schrijven. Samen schrijven en ontdekken is en blijft een geweldige inspiratiebron. Daarom zeg ik ook graag tot schrijfs!
 
                                                         

BMT Manager
© 2018 Schrijfkompas :: Realisatie: BMT Media
'Ik denk niet als ik schrijf. Ik volg alleen een spoor van inkt dat langzaam in mij binnendringt en zegt wat ik verzwijg.'
- Stef Bos